Opmeting

Met meer dan 35 jaar ervaring zijn we pionier in landopmetingen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht voor kleine en grote projecten. Wij zetten ons jarenlange kennis en ervaring om in kwalitatieve, nauwkeurige opmetingen. Daar kan u op rekenen.

  Grensbepaling

  Enkel een landmeter-expert kan een grens officieel bepalen. Met een grensbepaling legt u de scheidingslijnen tussen twee aanpalende eigendommen vast. Deze scheidingslijnen worden al dan niet door de aanpalende eigenaars erkend of door een rechter bepaald. Zo’n grensbepaling bakent een volledig of meerdere percelen af. Hierna volgt dikwijls de afpaling van het perceel.  

  Naast afbakenen, splitsen we ook percelen. Hier meten we het perceel op, stellen we een opmetingsplan met grensbepaling op en delen we de percelen in. Vervolgens sturen we ons opmetingsplan naar het kadaster om de splitsing aan te vragen. Wanneer die wordt aanvaard, is de splitsing van kracht. 

  Verkavelingen

  Wil u graag een stuk bouwgrond (al dan niet bebouwd) verdelen in verschillende loten? Om één van deze loten te verkopen als bouwgrond, heeft u een omgevingsvergunning nodig. Wij helpen met plezier bij de aanmaak van uw verkavelingsdossier om een omgevingsvergunning aan te vragen.

  Zo komen we de bestaande toestand opmeten en maken we de nodige plannen op. In samenspraak met u werken we vervolgens een ontwerp uit. Wanneer we alle vereiste documenten verzameld hebben voor de omgevingsvergunning, dienen we een aanvraag in bij de gemeente. Eenmaal dat de verkaveling is goedgekeurd, maken we de plannen per lot op en zorgen we voor de prekadastratie.

  Uitzetwerken

  Onze uitzetwerken splitsen we op in twee onderdelen:

  • Afpaling. Voordat we afpalen, stellen we eerst een afpalingsplan op. Zo’n plan moet door beide partijen goedgekeurd worden. Eenmaal akkoord, mag enkel een landmeter-expert de grenspalen op de hoekpunten van een terrein plaatsen.  
  • Uitzetten van gebouwen. Bij bouwprojecten is een nauwkeurige uitzetting van een constructie van enorm belang. Met enorme precisie bepalen we de voorbouwlijn, assen, meterpas, referentielijn of hoekpunten …   

  Architectuurmetingen

  Een architectuurmeting komt handig van pas bij renovatiewerken. Zo’n meting brengt de bestaande toestand van onroerend goed gedetailleerd in kaart en geeft een correct beeld van de realiteit weer. Tijdens een architectuurmeting wordt zowel binnen als buiten opgemeten aan de hand van een 3D scanning. Onze 3D laserscanners meten op een efficiënte manier heel veel detail, met nauwkeurige grond- en gevelplannen en doorsnedes als resultaat. Afhankelijk van uw wensen verwerken we deze gegevens tot een concreet plan met de gewenste graad van detaillering.

  Ongelofelijk dat u dat hebt klaargespeeld! Wat een service, bedankt. Ik hecht het nog aan de akte van deze namiddag voor alle zekerheid, want er is toch nog een merkelijk oppervlakteverschil zo blijkt
  .
  Notaris