Schatting

Als expert in onroerende goederen zijn we een onafhankelijke en onpartijdige partner voor al uw schattingen. Bij ons kan u terecht voor eerlijke en integere schattingen. Zo legden we een eed af voor de rechtbank van eerste aanleg waarbij we beloofden alle opdrachten in eer en geweten te vervullen. 

Wij staan u bij met onze kennis, luisteren naar uw verhaal en stellen u voorop.

Schattingen bij vastgoed

Bent u van plan om binnenkort een woning te kopen of te verkopen? Dan is een schatting zeker een goed idee. De marktwaarde van vastgoed hangt immers af van heel wat zaken: de ligging, afmetingen, staat van het goed … Heel wat immokantoren bieden overigens een gratis schatting aan. Toch is de waarde hiervan uit eigenbelang vaak niet waarheidsgetrouw. Juist daarom is een beëdigde landmeter sterk aangeraden.

Wij voorzien u van een objectief, professioneel advies over de waarde van het onroerend goed. Hierbij houden we rekening met bovenstaande factoren en vergelijkingspunten van gelijkaardig vastgoed uit de regio.  

Schattingen bij nalatenschap 

Een schatting is verplicht voor de waardebepaling van de erfbelastingen. Op basis van deze aangifte van nalatenschap berekent de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) de erfbelastingen. Voor de schatting van het onroerend goed, heeft u drie mogelijkheden: een eigen waardering, een erkend schatter-expert inschakelen of een bindende schatting door Vlabel. Doordat er sancties staan op een verkeerde schatting van de nalatenschap, raden we een eigen waardering ten sterkste af.

Voor een betrouwbare waardering kan u rekenen op ons. Wij zijn erkend door Vlabel waardoor dat onze waarderingen voldoen aan de wettelijke kwaliteitsvereisten en deze als bindend worden beschouwd.  

Schattingen voor banken en boekhouding

Een schatting bij vastgoed is van belang. Zowel voor u, zodat u op een onafhankelijke manier de markwaarde van uw onroerend goed weet, maar ook voor de bank. Wanneer u een hypothecaire lening aangaat, zal de bank hiervoor een schatting nodig hebben. Zo komen zij immers een marktconforme waarde voor de woning te weten, om u hierna van een geschikte lening te voorzien.

Daarnaast komt een schatting van pas bij onder andere vennootschappen of om een huurwaarde te berekenen. Wij begeleiden met plezier accountants in hun berekeningswerk of helpen hen graag bij het bepalen van het vruchtgebruik.

Stap per stap naar een correcte, betrouwbare schatting

Aanvraag

Heeft u een schatting nodig van een onroerend goed? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een mailtje! Tijdens een eerste gesprek luisteren we aandachtig naar uw noden. Zo weten we exact wat u wenst, bezorgen we u de nodige info en kunnen we u een concrete offerte voorleggen.

Plaatsbezoek

We komen ter plaatse om het volledige onroerend goed te bezichtigen. Onze schattingen zijn gedetailleerd en waarheidsgetrouw. Zo brengen we onder andere de afwerkingsgraad, materialen, ligging, omgeving, bijzonderheden … in kaart.  

Verslag

Na de schatting volgt een uitgebreid verslag dat goed onderbouwd is. Zo komt in het verslag onder andere een diepgaande beschrijving over het onroerend goed aan bod met vergelijkingspunten, maar ook met waarderingselementen. Deze elementen kunnen doorslaggevend zijn in de prijs van de schatting. Dit verslag wordt gebundeld en in voldoende exemplaren opgestuurd naar u.

Wij zijn tevreden als u dat ook bent.

We hechten enorm veel belang aan een uitstekend klantencontact, zodat we exact weten wat er van ons verwacht wordt. Dankzij onze jarenlange ervaring en ruime kennis denken wij daarom ook actief mee met u en uw project. We leggen de focus op kwaliteit, innovatie en nauwkeurigheid.

Kwalitatief

Met meer dan 35 jaar ervaring kan u rekenen op een betrouwbare en hoogwaardige service.

Flexibel

Kleine of grote projecten, particulier of professioneel: bij ons kan u voor alle opdrachten in onroerend goed terecht.

Klantvriendelijk

Dankzij onze vakkennis en jarenlange ervaring staan we u graag bij met raad en daad.

Toekomstgericht

Wij investeren in de toekomst en zijn daarom steeds mee met de laatste nieuwe technologieën.